Eskedal

En blogg om digital kommunikasjon,sosiale medier og markedsføring, hovedsaklig for B2B

De sosiale mediene begynner å få innvirkning på livet

1 kommentar

I sommer besluttet jeg meg for å bli mer aktiv i sosiale medier. Etter å ha vært aktiv på Facebook og hatt CV på LinkedIn bestemte jeg meg for å forske mer på dette temaet som jeg nå ser kommer til å være veldig viktig i all markedsføring fremover. Antallet mennesker på nett er stort og vi bruker mer og mer tid på sosiale medier. Selv bruker jeg flere timer hver dag på dette og synes det er utrolig spennende.

Jeg har lenge sett forandringen fra det jeg lærte om de fire P-er på NMH for en 10 år siden. Man snakket da om PUSH markedsføring som var på vei til å bli PULL markedsføring. Selv synes jeg alltid at det manglet en P, nemlig People. Mennesker kjøper av mennesker. Eller kall dem gjennom individer, for en netbutikk er jo ingen person. MEN den er personifisert i den mening at du har blitt kjent med den, gjort deg opp en mening og velger å ha tiltro og gjøre en handel med dem.

Jeg ser derfor på det som er det siste innen markedsføring nemlig INVITE markedsføringen som noe som er viktig i fremtiden. Når jeg skal kjøpe noe spør jeg mine venner og søker på nett. Det er derfor viktig å være tilstede i mediene og la folk bli kjent med deg. Dette høres enkelt ut i forbrukermarkedet, men jeg synes det er litt vanskeligere i den bransjen jeg er i og jeg ser at jeg sliter litt med å overbevise mine ledere og de ansatte med viktigheten av å bruke tid på dette. I dag er holdningen litt «godt initiativ, men ikke bruk mye tid på det». Så jeg velger å bruke mye av min fritid til å jobbe med dette og håper på resultater litt senere. Å bygge en merkevare på nett tar tid. Spesielt når vi jobber innenfor et så spesialisert område som vi gjør.

Sammen med tid er også min største utfordring å engasjere de ansatte til å skrive for nett og SM. Jeg kan ikke skrive alt og selv om vi er flinke til å ReTwitre våre leverandører må jeg ofte ta meg selv i å ikke falle for fristelsen å drive reklame. Da er jeg redd jeg støter vekk mennesker.

Nå er mitt viktigste fokus å få Affecto inn i blogg verdenen. Jeg jobber tett med Markedsdirektør Anders Gundhus om at han skal bli en viktig bidragsyter til denne bloggen, da han har en enorm fagkunnskap og masse bra å komme med. Jeg gleder meg til fortsettelsen. Ønske meg lykke til og følg med på utviklingen her: affecto.wordpress.com

Forfatter: Eskedal

Erik Eskedal er byråleder og digital strateg i det digitale kommunikasjonsbyrået Iteo Digital AS. Erik og Iteo er spesialisert på digital kommunikasjon og sosiale medier for B2B-selskaper

En tanke om “De sosiale mediene begynner å få innvirkning på livet

  1. Tilbaketråkk: Begynner å få innvirkning på livet | Twigly

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s