Eskedal

En blogg om digital kommunikasjon,sosiale medier og markedsføring, hovedsaklig for B2B

Norges første interne sosiale medie i fullt bruk?

1 kommentar

Kan man engasjere over 100 mennesker internt i en bedrift ved hjelp av video, blogg og forum? Svaret er definitivt JA!

Affectivity- Affecto sitt sosiale medie. Sladdet for å ikke vise brukere og innhold.

Den 13. januar fikk jeg utfordringen med å lage et internt sosialt nettverk på jobben. De visste ikke hva de skulle ha, men at jeg var mannen til å klare det da jeg er noe over gjennomsnittet interessert i sosiale medier.

Utfordringen var som følger: For å sikre bedre kundedialog mot et utvalg av kunder, ønsket selskapet å lage en intern side hvor man via video, blogger og forum, kunne delta i arbeidet med å jobbe bedre med kundene. Det skulle lages månedlige videoer sentralt som skulle publiseres og kunne kommenteres og det var ønskelig at brukerne selv kunne laste opp egne videoer til et form for «confession cam» slik at man kunne følge teamenes utvikling og fremdrift. Det var ønskelig at alle i organisasjonen skulle ha mulighet til å bidra med å besvare og diskutere spørsmål, komme med råd og gi feedback på prestasjoner og presentasjoner.

Frist: en og en halv uke. Dette skulle lanseres den 23. januar på Kick-Off.

Min første tanke var å bruke Facebook, men i det lå det begrensninger som at vi da måtte tvinge alle ansatte inn på det (og mange er fortsatt skeptisk, eller ønsker å holde seg unna) og at man via FB ikke eier det man legger ut. Noe av utfordringen lå jo nettopp i det at dette skulle være en intern side, hvor kun de ansatte skulle ha tilgang. I tillegg skulle vår uavhengige partner som fungerte som prosjektleder og coacher ha tilgang. Så det kunne ikke legges på intranett via Sharepoint. Ihvertfall ikke på så kort tid uten et hav av intern bruk av konsulenter.

Så jeg brukte selvfølgelig sosiale medier som Twitter og LinkedIn til å spørre rundt om det var noen som hadde noen erfaring med dette. Det var flere som engasjerte seg, men få løsninger kom fram. Det var mange som kunne bidra med verktøy for video internt, men ingen som kom med forslag om ferdige sider. Jeg hadde jo spurt om budsjett, men jeg skjønte raskt at her var det ikke rom for store software investeringer og masse bruk av egne eller andre konsulenter.

Så tilbake på kontoret dagen etter startet jeg nettsøk etter en slik løsning. Det var deilig å kunne sende mail tilbake til prosjektgruppen 2 ,5 timer etter at jeg forlot dem at en testsite var klar. Jeg hadde funnet NING som virket som en god løsning på vårt behov. Ning kunne levere alt det jeg ønsket, og litt til. Noe små utfordringer ligger der. (Se om Ning nederst)

Så i en og en halv uke jobbet jeg på spreng for å tilpasse og engasjere teamene som da var hovedkildene til innhold på siten. Med et stort engasjement fra flere så vi at dette fungerte veldig bra. Jeg startet derfor produksjon av hovedsiden og jobbet mye med design og layout slik at den skulle representere selskapet og prosjektet på en god måte. Med litt hjelp ble siden etterhvert veldig bra.

Så lørdag 23. januar var det duket for lansering av Affectivity, som siden og prosjektet heter. Administrerende presenterte hensikten bak prosjektet og teamene ble presentert. Det var da tid for å presentere selve Affectivity siten. En rask gjennomgang av de ulike funksjonene, samt visning av noen videoer skapte raskt god stemning og stormende jubel i salen. Heldigvis har noen av testbrukerne et så stort engasjement at de allerede før lansering hadde startet med korte confession videoer med et humoristisk tilsnitt. (Det hjelper også på å ha noen som er vant med TV gjennom Bonderomatikk blandt testbrukerne)

Det som kanskje kom som en overraskelse på flere i salen var at gjennom Affectivity hadde jeg streamet hele den faglige sessionen live til de som satt hjemme og ikke var med til Kvitfjell. Med denne muligheten åpner vi for at konsulenter som ikke har tid til å komme på våre månedlige fagkvelder og fellesmøter, kan følge med via sin maskin ute hos kunder eller hjemme.

Så hva har skjedd siden lanseringen?
Alle i selskapet ble allerede lørdag morgen invitert til Affectivity. Nå torsdag formiddag teller vi en bruker masse som er nært 85% av alle ansatte. OG det har vært et utrolig engasjement. med 3270 visninger, en gjennomsnitts visning på 8 sider pr besøk og en besøkstid på over 8 min, må jeg si vi bør være fornøyde med starten. Antall kommentarer og innspill har vært over all forventning.
Så vi vil virkelig si at dette har vært en stor suksess så langt. Vi håper på enda mer engasjement i fremtiden.

Jeg lover å holde dere oppdatert på fremdriften og suksessen. Del 2 ligger nå her: Hvordan engasjere 110 ansatte i et intern sosialt medie!

Men tilbake til mitt spørsmål i overskriften:
Er vi først i Norge?
Kjenner du til andre slike satsninger?

Svar gjerne i kommentarfeltet nedenfor.

PS. Jeg har hørt om Finn_labs, men ikke helt sikker på om det er det samme som dette i denne formen for et sosialt medie.

NING:

  • Gratis nettverksverktøy hvor man kan lage communities eller lignende, åpent eller lukket.
  • Man må betale for å få det Add-Free og man kan betale for å få fjernet andre elementer også.
  • Enkelt å sette opp etter egne krav
  • Masse muligheter til å dele via Twitter, youtube og andre sosiale medier. Dette er et minus for oss da vi ønsker at dette skal være internt. Man kan twitre om det, men man må være medlem for å se det.

Ønsker du å vite mer om løsningen og hvordan vi gjorde det kan du kontakte meg via eeskedal@gmail.com eller følge med videre her.

Forfatter: Eskedal

Erik Eskedal er en erfaren leder innen digitalisering og markedskommunikasjon med bred erfaring innen de fleste fagområder og spesielt B2B.

En tanke om “Norges første interne sosiale medie i fullt bruk?

  1. Tilbaketråkk: Hvordan engasjere 110 ansatte i et intern sosialt medie! « Eskedals blog

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s