Eskedal

En blogg om digital kommunikasjon,sosiale medier og markedsføring, hovedsaklig for B2B

Når 7 blir til 350 millioner

Legg igjen en kommentar

Denne historien er hentet fra David Meerman Scott. Den er gjengitt i hans bok «World Wide Rave» og kan også høres i løpet av dette foredraget.

Jeg synes historien er så bra at jeg ønsker å gjenfortelle den her:

Har du noen gang hørt om Cindy Gordon?

Ikke det nei, (Svarer du ja,har du nok hørt denne historien før)

Cindy Gordon jobbet tidligere som Vice President Marketing hos Universal Orlando Resorts i Florida.

Hun ble spurt om å promotere en ny tema park i Florida. Budsjett: Millioner av dollar.

Så hva gjorde hun?

Brukte hun millioner av dollar på å markedsføre det?  NEI

Hun kunne ha laget SuperBolw reklamer, ja hva som helst. Hun kunne brukt millioner av kroner på reklame, kampanjer og pressemeldinger. Gjorde hun det? NEI.
Istedet fortalte hun det til 7 personer.

Så hvem fortalte hun det til?

De 7 viktigste bloggerne I Harry Potter verdenen. Hun inviterte dem til en hemmelig webcast midt på natten. Tilstede var scenograf fra filmene og et par andre. De presenterte den nye Harry Potter world og en landinsside som viste hva dette var. Rett etterpå, skrev bloggerne om det, og deres lesere leste, skrev tvitret og fortalte deres venner om det.

Mediapersoner og journalister som leste disse bloggene skrev om det i avisene og på deres websider.

På 24 timer hadde 350 millioner mennesker hørt om the Wizarding world of Harry Potter.  Cindy Gordon trodde hun skulle få sparken da hun la frem forslagetfordi hun gjorde det. Da hun la frem forslaget trodde ledelsen hun var gal og at hun måtte bruke millioner på markedsføring. Men hun gjorde det allikevel.

Hva vi alle er på jakt etter er oppmerksomhet. Vi kan kjøpe det, vi kan be om det, eller vi kan fortjene det. Cindy fortjente det.

Best av alt. Dette var I 2007, når sosiale medier var langt fra det det er I dag.

Denne historien viser den verdi sosiale medier har og hvilken effekt det kan ha. Nå har hverken jeg eller så veldig mange andre her i Norge et Harry Potter produkt å promotere, men denne histiorien har en verdi. De mye omtalte buksene til curling gutta i OL er et eksempel på at man kan raskt få en god utbredelse på et lite nisje produkt. Et annet eksempel er historien om Voe som fikk en Onepiece tilsendt, tok den på, tok bilde og blogget om den. Da var den plutselig overalt. Selv om den var en ren kopi av Slakkline sin Hyggepiece som hadde vært mye lenger på markedet. Nok en gang viser det at selv om man har samme produkt er det noen som er smarte å klarer å komme igjennom et nåløye.

Det gjelder å være smart, gå i de riktge kanalene og fortjene oppmerksomheten.

Forfatter: Eskedal

Erik Eskedal er en erfaren leder innen digitalisering og markedskommunikasjon med bred erfaring innen de fleste fagområder og spesielt B2B.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s