Eskedal

En blogg om digital kommunikasjon,sosiale medier og markedsføring, hovedsaklig for B2B

Timelaps med mobiltelefon

1 kommentar

Det har vært lite blogging om det jeg brenner mest for og hadde tenkt å skrive mest om i denne bloggen. Men det er mye som skjer på jobb og september dreide mye seg om Fjellfilmfestivalen.

Men jeg har jo også stor interesse for foto, og på Fjellfilmfestivalen testet jeg ut et Beta produkt fra Tele2 kalt Snapshot og laget en Timelaps video. Filmen ser du nederst.

Det er en mobiltjeneste som lar deg bruke din mobiltelefon som overvåkning/webkamera. Ved hjelp av en mobiltelefon og et webgrensesnitt kan du stille inn på mobilen om du vil ta bilder til satte tider eller i intervaller eller om den skal ta bilder ved bevegelse. Du kan styre dette over nett eller fra mobilen. (Disclaimer, jeg jobber i Tele2 og har derfor fått testet løsningen som Beta bruker.)

På Fjellfilmfestivalen satte jeg opp mobilen til å ta bilder fra vinduet i resturanten ut mot plassen. Dette for å få med litt av det som skjer på festival område. I ettertid ser jeg at grunnet dårlig vær ser det veldig tomt ut, men over 800 mennesker var tilstede og det var fullt liv hele helgen.

Etter noen dager med litt prøving og feiling, da spesielt hva gjaldt reflekser i vinduet fikk jeg satt det opp slik jeg ønsket. Jeg kjørte to dager med 10 min intervaller og 2 dager med 1 minutts intervaller. Dette var det minste intervallet jeg kunne sette. Bildene ble tatt fra kl 6 om morgenen til 2200 på kvelden.

Alle bildene satte jeg sammen i iMovie (mitt første prosjekt på Mac)

Restultatet ser du nederst.

Så lurer jeg på: Er det noen som vet om smarte triks for hvordan jeg ved hjelp av mitt Nikon D90 og en MacBook Pro kan gjøre dette litt mer profft. Uten å måtte kjøpe masse dyrt utstyr?

Tips taes i mot med takk!

Forfatter: Eskedal

Erik Eskedal er byråleder og digital strateg i det digitale kommunikasjonsbyrået Iteo Digital AS. Erik og Iteo er spesialisert på digital kommunikasjon og sosiale medier for B2B-selskaper

En tanke om “Timelaps med mobiltelefon

  1. Jeg tar bilder med men HTC2 fra samme punkt hver dag. Jeg roterer og klipper bildene like i Picasa fra Googel som så lager en film. Denne laster jeg opp til Youtube. Se Resultatet fra Ullevaal Stadion. http://wp.me/p15CjF-1p

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s