Eskedal

En blogg om digital kommunikasjon,sosiale medier og markedsføring, hovedsaklig for B2B

Hvor er norsk bilbransje i Sosiale Medier?

3 kommentarer

City of lights 1Et raskt søk på norske bilforhandleres nettsider viser en nesten fullstendig mangel på initiativ i sosiale medier. Kun Audi viser at de er tilstede. Sover fortsatt den norske bilbransjen i timen? Suksess historiene florerer i bransjen om sosiale medier, men hvor er de andre?

Jeg har alltid vært interessert i bil, og har alltid fulgt med på bilbransjen og hva de gjør. Jeg har lenge vært forundret over hvor dårlig bilbransjen var på 1til1 kommunikasjon og hvor dårlig utnyttelse av kundedata de hadde. Bilbransjen har god kontroll på kundene sine og jeg har gremmes over vår dårlig enkelte kollegaer og venner har blitt fulgt opp av sine forhandlere, spesielt med tanke på leasing kunder. Når man vet at avtalen går ut og leveringstiden er 6 måneder på ny bil, bør selger starte dialogen i god tid.

De har kanskje lært noe og blitt bedre på CRM og bruk av dialogen. Men i dag ser vi at bilbransjen igjen sover i timen. Hvor er norsk bilbransje på Sosiale Medier. Et raskt besøk inne på de største merkene sine websider viser at det kun er Audi som aktivt viser at de er tilstede på Facebook. (BMW er tilstede, men kun som internasjonal bedrift)

Det finnes et utall av suksesshistorier med bruk av sosiale medier fra bilbransjen. Ford har hatt fantastisk resultat gjennom bruk av sosiale medier etter at de fikk inn Scott Monty. Lanseringen av Fiesta gjennom sosiale medier har gjort et kjempeløft for et selskap som var i dyp krise når finanskrisen var på sitte værste. Deres siste billansering ble gjort på Facebook. Nissan gjorde nylig det samme og lanserte sin site model i sosiale medier som en av de viktigste kanalene.

Men hvor er Nissan Norge og Ford Norge? Og hvor er de andre? Er det bare Audi Norge som vet at kundene deres snakker om de i sosiale medier? Er det bare Audi som ønsker å prate med kundene sine?

Et bilkjøp brukes hele tiden som det eksempelet der en kjøper bruker mest tid på kjøpsprosessen og ønsker mest bekreftelse i etterkant av kjøpet. Ser ikke Norsk bilbransje verdien i kundene sine? Hvor er mediebyråene som anbefaler kanaler?

Er bilbransjen i Norge så bortskjemt at de kan gi blaffen i sosiale medier?

Hvor er dere? Volkswagen (VW), Opel, Toyota, BMW Norge, Mercedes?

Forfatter: Eskedal

Erik Eskedal er byråleder og digital strateg i det digitale kommunikasjonsbyrået Iteo Digital AS. Erik og Iteo er spesialisert på digital kommunikasjon og sosiale medier for B2B-selskaper

3 tanker om “Hvor er norsk bilbransje i Sosiale Medier?

 1. Her har du nok gjort litt for dårlig research.
  Møller Bil er i aller høyeste grad tilstede på Facebook, og legger ut nyheter om alle «sine» merker, VW, Skoda og Audi. Skoda er også tilstede på Facebook, og har et veldig bevisst forhold til sosiale medier.

  • Ja her får jeg bare bite det i meg.
   Jeg fant faktisk ikke Møller på Facebook i går. Veldig bra å se at de er tilstede, også på en god måte. Men jeg savner allikevel at dette vises på deres egne nettsider, på forsiden.

   Når det gjelder Skoda tar jeg selvkritikk da jeg kun prøvde meg på http://www.skoda.no som ikke fungerer.

   Bedre research neste gang.

   Takk for tilbakemelding el Vera

   Erik

 2. Som eiere av flere BMWer gjennom de siste årene så kan jeg ikke si jeg føler de gjør en dårlig jobb i sosiale medier, selv om det er på internasjonalt nivå. Jeg bryr meg svært lite om den lokale forhandleren min ikke har egen facebook-side – jeg ser rett og slett ikke hva jeg skulle spørre de om? BMW Int. gjør en knall jobb med å putte ut nytt og spennende, langt bedre enn den lokale forhandleren ville gjort.

  Det skal også nevnes at for BMW så er de svært strenge på hva slags markedsføring de tillater hos sine forhandlere. Det er svært lite de kan gjøre selv. Selv et epost-nyhetsbrev må gå gjennom sentralt. Det høres sikkert helt forferdelig ut for en markedsfører, men samtidig ser det jo ut til å fungere bra siden BMW gang på gang vinner den barometer-saken og er en av de ledende luksusbilene verden rundt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s