Eskedal

En blogg om digital kommunikasjon,sosiale medier og markedsføring, hovedsaklig for B2B

De sosiale plattformene er bare toppen av isfjellet

Legg igjen en kommentar

De sosiale plattformene, eller verktøyene om du vil er bare toppen av isfjellet når det kommer til sosiale medier. Under overflaten ligger der mer, mye mer. Alt fra forankring til ressurser og målinger bør ligge i bunn før du beveger deg ut i sosiale medier. Men det mange faktisk ikke helt forstår er at under der igjen finnes det noe enda viktigere.Nemlig at tilstedeværelse og dialog i sosiale medier bør har en forankring i markedsstrategien og forretningsstrategien. Selskaper som lykkes her vil lykkes bedre i sosiale medier. Ser man bare på sosiale medier som plattformene som ligger over vannoverflaten, er faren for å styre skuten som Titanic, i blinde mot noe som ser harmløst ut, uten en ordentlig plan. Noen kan klare å unngå det, andre de kan synke.

Det er nettopp planen og forankringen som må på plass dersom man skal lykkes. Selskaper vi ser lykkes i dag med dette har sosiale medier godt plantet i hele organisasjonen, slik som Stormberg og etterhvert også NSB som ihvertfall har det som en viktig del av deres markedsstrategi.

Man må ha på plass tydelige retningslinjer for alle som skal jobbe i sosiale medier. Om nødvendig bør man ha opplæring og en sentral kontakt dersom man trenger råd og hjelp. Gjennom overvåkning av hva som blir sagt om din bedrift og produkter kan du finne ut hvem det er som snakker om deg. Hvilke forretningsbehov har de? Har selskapet kapasiteten til å gå ut i sosiale medier? Hvis ikke bør den skaffes. Til slutt bør man sette klare mål basert på forretnings og markedsstrategi.

Styr skuta riktig! Ship o hoy

Modellen har tatt utgangspunkt iMark Smiciklas sin model Social Media Iceberg.

Mark Smiciklas i Intersection Consulting, lager noen av de best beskrivende og visuelle midlene når det kommer til bruk av sosiale medier. Han lanserte nylig sit Social Media iceberg. En interessant fremstilling av sosiale medier. Se flere av hans spennende fremstillinger her.

Forfatter: Eskedal

Erik Eskedal er byråleder og digital strateg i det digitale kommunikasjonsbyrået Iteo Digital AS. Erik og Iteo er spesialisert på digital kommunikasjon og sosiale medier for B2B-selskaper

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s