Eskedal

En blogg om digital kommunikasjon,sosiale medier og markedsføring, hovedsaklig for B2B

Ville du lagt ut om dine drikkevaner til et videokamera?

Legg igjen en kommentar

Leverandører som tar ansvar – når man ikke vil peke finger

Bottled Wine
Når man har som mål å redusere misbruket av alkohol, men jobber med å tilby alkoholholdige drikker, byr dette på utfordringer. Diageo, som er verdens største distributør av vin og sprit med kjente merkenavn som Smirnoff, Captain Morgan og Bailys, er også klar over deres sosiale ansvar og de problemene overdrevet bruk av alkohol medfører.  Jeg har tidligere skrevet om deres nye kampanje Nightlife Confessions. På fredag gikk de live.

Nightlife Confession er en kampanje som dreier seg om ansvarlig drikking. Hensikten er å engasjere og skape diskusjon rundt våre drikkevaner. De starter nå i Brussel med en intervju boks eller confession booth der mange mennesker er samlet for å drikke og feste. Her vil man intervjue mennesker om deres drikkevaner. Intervjuene vil bli lagt ut på nett og være gjennstand for diskusjon, og de vil ta i bruk sosiale medier for å spre ordet og engasjere i diskusjonene.

Diageo er overbevist om at å peke finger mot folks drikkevaner ikke nytter, men at man heller trenger å tenke seg litt om rundt sine egne drikkevaner og ut i fra det gjøre endringer. Kampanjen vil foregå i Tyskland, Danmark og Belgia. I disse landene er det identifisert at drikking i ung alder og flatfyll er tydeligere og tydeligere et problem. (Vi kjenner vel også igjen i Norge, men der hadde vel aldri en kampanje initiert av en leverandør blitt tillatt)

Målet til kampanjen er å redusere misbruket av alkohol. Hvorfor er en leverandør interessert i dette? Er ikke de kun interessert i å ha mest mulig salg? Her er det snakk om en leverandør som tar ansvar over egne produkter. De er nok ikke tjent med flatfyll, men heller drikking i kontrollerte former med en moderat forbruk. Når man da ønsker å nå de unge må man gjøre noe annerledes og som treffer dem. Kampenjen er ment å starte en diskusjon og et engasjement der du er og vil motivere til diskusjon og deling av erfaringer.

Det er allerede noen som har delt sine erfaringer. Norske Magnus har delt sine tanker fra Berlin du kan se hans Confessions her!

Kampanjen er laget og tilrettelagt i samarbeid med VICE.

Forfatter: Eskedal

Erik Eskedal er byråleder og digital strateg i det digitale kommunikasjonsbyrået Iteo Digital AS. Erik og Iteo er spesialisert på digital kommunikasjon og sosiale medier for B2B-selskaper

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s