Eskedal

En blogg om digital kommunikasjon,sosiale medier og markedsføring, hovedsaklig for B2B

Sosiale medier for B2B – Det handler om å skaffe leads!

Legg igjen en kommentar

Structures 067
Mange B2B bedrifter ser ikke helt hvordan man skal ta ut verdi av sosiale medier. Internett er sosialt og det er Business på internett også. Selv om de aller fleste opptrer som private personer i sosiale medier så klarer ytterst få å legge fra seg sin profesjon når man er ute på internett. Man leter etter og finner sosiale grupper og nettverk hvor likesinnede deler tanker og erfaringer, og vi ser at at flere og flere går inn i fagnettverk, det være seg på Facebook, LinkedIN eller via diskusjoner på Twitter.

For bedrifter som selger til bedrifter så er det å skape leads noe av det viktigste. Så hva er da bedre enn å skaffe disse leadsene via sosiale medier. Der ser man hvem man snakker til og har muligheten til å samle informasjon som er veldig vanskelig å skaffe via tradisjonelle måter som cold calling og DM.

Gjennom sosiale medier kan man:

  • Lytte til markedet og skape dialog
  • Generere store leads
  • Bygge relasjoner

Jeg har tidligere skrevet «Hvorfor og hvordan sosiale medier for B2B» Muligheten er faktisk større for B2B bedrifter i sosiale medier enn for B2C.

Eric Schwartzman og Paul Gillin har skrevet en bok om hvordan B2B bedrifter kan bruke sosiale medier for å generer leads. I denne artikkelen forteller de litt fra boken og de trekke blant annet fram hvordan SAP Community Network bruker sine nettverk til å genere leads og tiltrekke seg kunder og interessenter.

“If we can make our customers more successful than our competitor’s customers, than our competitor’s customers are going to come to us. Or our customers are going to buy more, upgrade faster, extend their capabilities and so forth,” sier Mark Yolton, SVP, SAP Community Network, Global Ecosystem & Partner Group, som er ansvarlig for det sosiale nettverket.

Hvilke grep tar du for å skaffe leads gjennom sosiale medier?

Forfatter: Eskedal

Erik Eskedal er en erfaren leder innen digitalisering og markedskommunikasjon med bred erfaring innen de fleste fagområder og spesielt B2B.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s