Eskedal

En blogg om digital kommunikasjon,sosiale medier og markedsføring, hovedsaklig for B2B

Tidenes dårligste reklame timing?

4 kommentarer

Levi’s har akkurat lansert en reklamefilm som må ha tidenes dårligste timing. I lys av det som nå skjer i England kunne ikke timingen og innholdet i reklamen vært verre. Reklamen er rettet mot det europeiske markedet. Den oppfordrer folk til «stå opp» og gjøre noe med livet sitt. Greit nok det, men det er ikke rett tid å vise bilder av en mann som står og provoserer opprørspoliti.


Levi’s har tydeligvis ikke fulgt med i timen for filmen er nylig lastet opp til YouTube. De bør forvente seg sterke reaksjoner og det forundrer meg ikke dersom filmen fjernes ganske raskt når de innser tabben.

Her kan du se filmen.

Forfatter: Eskedal

Erik Eskedal er byråleder og digital strateg i det digitale kommunikasjonsbyrået Iteo Digital AS. Erik og Iteo er spesialisert på digital kommunikasjon og sosiale medier for B2B-selskaper

4 tanker om “Tidenes dårligste reklame timing?

  1. skjønner poenget ditt, men det dreier jo seg da om et sekund og kanskje ikke det en gang med akkurat det som du skriver om. Selve buskapet i reklamen er jo godt, med tanke på hva som har skjed her i Norge hvertfall, synes jeg.

    • Jeg er enig med deg at budskapet er godt hvis man ser på reklamen alene. Og ja det er snakk om sekunder at man ser personen stå foran opprørspolitiet. Men jeg synes allikevel at timingen er dårlig når man laster opp en slik video samme dag som det kommer fram at mennesker har dødd grunnet disse opprørene.

  2. Hva i all verden har denne reklamen med det som skjer i England å gjøre?

    • Som du ser i min kommentar over så er det timing og bruk av bildene av en person som står og provoserer foran opprørspolitiet på samme tid som man får lære om dødsfall grunnet opprøret i England som gjør at denne reklamen for meg er upassende. Det gjelder timingen og ikke budskapet.

      Jeg håper du nå ser sammenhengen, og beklager dersom jeg var uklar om dette i teksten.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s