Eskedal

En blogg om digital kommunikasjon,sosiale medier og markedsføring, hovedsaklig for B2B

Window shopping forandres

Legg igjen en kommentar

Structure 1I disse dager hvor det spekuleres, diskuteres og synses om trender for neste år, er det blant de aller fleste et fokus rundt mobilens viktighet og den mobilen hverdagen fremvekst som står mye i fokus. Senest i Halogens utsikter for 2012 blir mobilen dratt opp som der fremtiden ligger. Vi har mobilen med over alt og den vil bli viktigere og viktigere.

Window shopping er noe som har levd lenge. Det å se på butikkutstillingene til å surfe nettet og drømme oss bort blant ting vi ønsker oss. Med mobilen kan nå window shopping bli ordentlig shopping. I flere land testes det nå ut handling via mobiler fra vegger som kun har bilder av produktene.

Konseptet er like enkelt som det er genialt. På vegg henger det bilder av alle produktene med strek eller QR koder. Ved hjelp av en app kan du scanne kodene, bestemme antall, betale og få varene levert hjem. På denne måten kan du handle mens du venter på bussen. Butikkene slipper hylle plass og kan kun bestå av vegger. Ocado i Belgia har lansert dette. Se video:

I Norge har vi ikke kommet så langt, men dette er nok på vei. Norges første kasseløse butikk ble lansert i sommer og flere nye måter å organisere butikker er på gang. Kombinasjon av mobil og handling er nok fremtiden, hvordan den blir brukt er opp til oss forbrukere i forhold til hva vi vil ha og hvilke teknologier vi blir presentert for og som vi tar til oss.

Kanskje det snart kommer en mellom ting, der utstillingsdukkene i sports og klesbutikkene ikke kun er utstilt med produktene og et ark som sier hva det er og prisen. Kanskje vi finner QR koder med direkte link til produktets fakta side i butikkens webshop, hvor man kan lese mer, kjøpe og gå inn i butikken og hente den direkte. At ikke butikkene allerede er der er for meg litt underlig. All teknologi er tilstede, men jeg har tilgode å se dette. Fortell gjerne dersom du har sett dette.

Forfatter: Eskedal

Erik Eskedal er byråleder og digital strateg i det digitale kommunikasjonsbyrået Iteo Digital AS. Erik og Iteo er spesialisert på digital kommunikasjon og sosiale medier for B2B-selskaper

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s