Eskedal

En blogg om digital kommunikasjon,sosiale medier og markedsføring, hovedsaklig for B2B

74% av forbrukerne gjør undersøkelser på web før de kjøper

2 kommentarer

KidzPiece by Erik EskedalI en undersøkelse gjort av Cisco ble det avslørt at 74 % gjør undersøkelser på nett før de går til butikken og handler. Funnene viser at godt digitalt innhold, som hjelper kundene å besvare deres spørsmål, utfordringer eller ønsker ,og peker dem i retning av en merkevare, er veldig viktig i forhold til markedsføring av produkter.

For B2C selskaper, vil det å skape originalt innhold som informerer forbrukerne, snarere enn artikler, utelukkende laget som reklame, mest sannsynlig skape mer interesse og øke salget. Virksomheter, som f.eks Columbia Sportswear, har funnet ut at innhold rettet mot bestemte målgrupper som er skapt for å utdanne uten åpenbar reklame er mer tiltalende og gir bedre resultater.
Videre fant Cisco ut at 45% bruker mobilen til å gjøre research før kjøp. Dette vil si at websider og annen kundekommunikasjon bør være laget også for mobil. Gode mobilsider er viktig, på samme måte som tilpasset innhold.
Kjøperne har flere muligheter enn noen sinne til å tilegne seg informasjon før de foretar et kjøp. I tillegg til å gi info som kunne oppmuntre kjøp, øker godt innhold også SEO og gjør det enklere for forbrukerne å finne en bedrift gjennom søk.
Cone Communications rapporterte nylig at forbrukere som leser innhold på en bedrift ‘nettside er 50 prosent mer sannsynlig for å konvertere. Å skape orginale og gode artikler, enten presentert på en blogg eller egne landingssider, bedrer bildet av en virksomhet til en potensiell kunde. I 2011 sa 42 prosent av brukerne at de leste artikler når de undersøkte nye produkter og var direkte påvirket av dette innholdet.
Hvor stort fokus har du på Content Marketing?
Finner dine kunder deg når de søker en løsning på sine utfordringer eller ønsker?

Forfatter: Eskedal

Erik Eskedal er byråleder og digital strateg i det digitale kommunikasjonsbyrået Iteo Digital AS. Erik og Iteo er spesialisert på digital kommunikasjon og sosiale medier for B2B-selskaper

2 tanker om “74% av forbrukerne gjør undersøkelser på web før de kjøper

  1. Helt enig i at godt og relevant on-line innhold generellt sett er viktig – som i alle andre kommunikasjonskanaler. Og ja, fokus bør være å gi kundene den informasjonen de søker, ikke hva bedriften ønsker å fortelle de (ønsket situasjon er selvsagt at dette er samenfallende). Mtp søk etter informasjon vs kjøp er det store variasjoner mellom ulike produkter/bransjer som man må være klar over. For noen er det «kun» informasjon som er viktig (feks. bilbransjen), mens det for andre også er svært viktig med en god kjøpsprosess (feks. reiseliv).  Du finner litt info om info vs kjøp for forskjellige bransjer her: http://www.tns-gallup.no/?did=9099674

    Når det gjelder mobiltilpassede sider, både mtp. å presentere informasjon og til å foreta kjøp, er min oppfattning at de aller fleste selskaper har en lang vei å gå. Om du har noen eksempler på gode løsninger tips meg gjerne.  

  2. Takk for innspill Ole Andre,

    Jeg er helt enig med deg at det nok er varierende i hvilken grad søket er og hvor mye det er. Rapporten sier desverre ikke noe om disse forskjellene.

    Når det gjelder mobile løsninger så ser vi i Visma nå på en løsning fra Mobile Tech for å gjøre våre sider mobile. Skal gi en lyd på hvordan dette går når vi er klare.

    Sitter akkurat nå og ser på en rapport som viser at innen B2B går kundene igjennom 60% av kjøpsprosessen før de kontakter selskapene. Dette viser at godt innhold er viktig for å nå kundene og komme igjennom til dem slik at det er deg de kontakter. Derfor er også sosiale medier viktig i forhold til det å vise god informasjon og være tilgjengelig for dialog tidligere i denne prosessen. (kommer egen post om dette snart)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s