Eskedal

En blogg om digital kommunikasjon,sosiale medier og markedsføring, hovedsaklig for B2B

Super Bowl – den viktigste kampen skjer i sosiale medier gjennom Brand Bowl

Legg igjen en kommentar

Selvfølgelig har du fått med deg at det snart er tid for årets store happening i USA, Super Bowl. Og fått med deg at i tillegg til selve kampen er to ting som skaper mye interesse. Det er pauseunderholdningen og reklamene som sendes i kampens mange pauser. Det brukes millioner av kroner på reklamene og prisen er nesten 1 million kroner pr sekund. Derfor finnes det en egen kamp som foregår på nett og i sosiale medier, nemlig Brand Bowl. Hvem vinner reklamekonkurransen? Hvem snakkes det mest om og hvilke reklamer får mest oppmerksomhet?

Med sosiale medier er det oppmerksomheten der som sier mye om hvordan reklamene fungerer. At de blir snakket om betyr ikke nødvendigvis at den er bra. Noe Groupon fikk erfare i fjor, da de hadde henvisninger til Tibet i sin reklame, som ikke ble godt mottatt og de måtte etterhvert ut og beklage. Derfor har det blitt viktigere enn noen gang å teste reklamen i forkant.

De siste årene har vi også sett en endring. Men man tidligere satt spent og ventet på reklamene, så har man nå tidvis begynt å vise raklamen allerede i forkant, eller ha reklame som bygger opp forventningene, som for eksempel Chevrolet sammen med nadet OK Go.

Så hvem vinner reklame krigen og Brand Bowl? Her er noen tips til hvordan du kan følge med:

Følg hashtaggen #brandbowl på twitter!

Hold deg oppdatert på «stillingen» med live analyser av merkevarenes omtale på nett på BrandBowl sin egen side. Selskapene Mullen og Radian6 har gått sammen og laget denne siden slik at du kan, i følge dem selv:

  • “Head-to-head” statistical breakdowns between brands
  • A “featured tweet” section that highlights funny and insightful tweets from participants
  • Location and gender specific data about tweets
  • A streamlined Brand Bowl mobile experience so users can more easily see the live rankings and Tweet their votes

Så da er det bare å ha kampen i bakgrunnen og la deg engasjere i merkevarenes kamp om oppmerksomheten. Ha en god kamp!

Forfatter: Eskedal

Erik Eskedal er en erfaren leder innen digitalisering og markedskommunikasjon med bred erfaring innen de fleste fagområder og spesielt B2B.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s