Eskedal

En blogg om digital kommunikasjon,sosiale medier og markedsføring, hovedsaklig for B2B

6 millioner Twittermeldinger – Hvem vant reklamekrigen under Super Bowl?

Legg igjen en kommentar

111,3 millioner mennesker fulgte Super Bowl finalen i går. For mange er reklamene minst like viktig som spillet. Selv satt jeg oppe for å følge med på Brand Bowl, altså reklame krigen. Selskapene legger igjen millioner av kroner for å få de beste reklamene og for å skape mest mulig engasjement. Og som jeg skrev i forrige innlegg, så har ting endret seg litt i forhold til det å skape engasjement før og etter, i form av reklamestunt som bygger opp under kommende reklamer. Det var noen som lykkes og noen som hadde suksess. Hvordan suksess måles er ofte gjennom hvilke reklamer som blir mest snakket om, da positivt.

Her min oppsummering av Super Bowl og Brand Bowl i sosiale medier:

Det var ikke så mange som diskuterte dette i Norge som jeg la merke til. På twitter i Norge var de som diskuterte Super Bowl på twitter nesten mest opptatt av hva de i studio hadde på seg.Og i løpet av de siste 3 minuttene var det over 10 000 twittermeldinger pr sekund.

ExactTarget Social Media Lab har oppsummert Super Bowl slik:

Viktig statistik:

 • 5 679 596 Super Bowl relaterte tweets ble sendt
 • Det var en økning på 215 457 på Super Bowl relaterte Facebook Likes
 • New York Giants, var den klare vinneren på Twitter med mer enn 1,5 millioner mentions. (Kanskje ikke så rart, da de også vant på banen, og det ofte blir stille fra det tapene lags supportere)
 • Doritos ble mest nevnt av annonsørene med 47 000 twitter meldinger i løpet av kampen
 • 46 land twitret om kampen

Hva de fant:

 • Kundene forvandler reklamen til online kommentarer og innhold – antallet twittermeldinger og Likes som ble generert i løpet av kampen økte dramatisk
 • Kampen fortsatte å engasjere fanskarene helt til siste minutt. Selv om man skulle tro at Giant fansen hadde likt dem gjennom hele sesongen, men gjennom den siste uken og helt til slutten av 4 quarter, så man en økning i Giant sin fanbase med hele 10%
 • De annonsørene som lanserte reklame før selve kampen på YouTube klarte å skape et publikum før kampen, de red på en bølge av forventninger og fikk millioner av visninger allerede før kampen hadde begynt.

Selv reagerte jeg på at enkelte merkevarer, som for eksempel VW, Audi og Acura ikke hadde egne reklamer under kampen, men kun viste filmer de allerede hadde sluppet. For Acura virket reklamen allikevel godt, da de var det første (og mest sannsynlig det eneste) som bukket under på web grunnet trafikk til siden.

Jeremiah Owyang i Altimeter Group har påpekt 5 trender som vi så under reklamene som ble vist denne søndagen:

 • Trend 1) Merkevarene investerte tungt i å promotere tradisjonelle websider (Fra å kun promotere Facebooksider, som vi så noen år tilbake)
 • Trend 2) Overaskende nok var det mange som ikke promoterte noen form for  Call to Action.
 • Trend 3) Kun seks av reklamene promoterte sosiale medier spesfikt.
 • Trend 4) Hashtag markedsføring dukket opp for å stimulere til fortsatt engasjement.
 • Trend 5) Nytenkende selskaper skapte nysgjerrighet med nye markedsførings taktikker, inkludert Shazam

Les hele rapporten med alle funnene i fra Jeremiah Owyang

Beckham vs Clintern

For utbrodering av Bluefin Labs sine funn les mer hos Creativity

Og hvem vant?

Det var ifølge The Social Customer var det 3 vinnere:

M&M’s, Doritos, og Chevrolet tilsammen, utgjorde 38% av den totale andelen av engasjerte forbrukere. Doritos (2 reklamer) kom på en nær andre, og fanget 15,8% av de engasjerte forbrukerne, og var nummer én for total buzz. Chevrolet plasseres først i kjøpsintensjon og i tredje på den totale engasjementslisten bland forbrukerne.

Ikke uventet var det GoDaddy som skapte mest misnøye. De kjørte som vanlig på med lettkledde damer og budskap på sex. Og selv om det på enkelte kan være støtende så mener jeg de var de som var flinkest til å skape nysgjerrighet til å faktisk gjøre noe, nemlig å gå inn på siden deres.

Så hvilke var mine favoritter:

Det var to reklamer som jeg la mest merke til og som jeg synes var det beste:

Reklameavsender står som Chevrolet, men denne reklamen virker som om det er hele bilindustrien i Detroit som står bak.Filmen er fin, med et klart budskap og selveste Clint Eastwood som fortelleren. Selv om kan spare seg fordi overamerikanske flosklene på slutten er denne bra. De retter seg mer mot Human Branding.

Den som gjorde at jeg satt igjen med det største smilet var Bud Light Here Wego:

Filmen er morsom og har et sosialt aspekt rundt bortplassering av hunder.

Influental Marketing blog tar for seg de beste og verste marketing strategiene rund Super Bowl og er verdt å lese igjennom.

Vil du se alle reklamefilmene? Ta en titt på Adblitz kanalen til YouTube

Hvilken er din favoritt?

Forfatter: Eskedal

Erik Eskedal er byråleder og digital strateg i det digitale kommunikasjonsbyrået Iteo Digital AS. Erik og Iteo er spesialisert på digital kommunikasjon og sosiale medier for B2B-selskaper

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s