Eskedal

En blogg om digital kommunikasjon,sosiale medier og markedsføring, hovedsaklig for B2B

Timeline for Facebook pages er her – fint men med noen utfordringer!

23 kommentarer

Det var forventet at Facebook skulle lansere timeline for Pages kl 19 i onsdag kveld (29 februar 2012) Men allerede nå har flere fått funksjonaliteten synlig som administrator på sine sider.
Som forventet ser de nye sidene veldig annerledes ut en de tidligere har vært, og de er helt like til den personlige timeline. Endelig lansering er 30. mars.

Jeg har nå testet dette på min Facebook side.

Her er mine raske tanker om det nye designet:

Hva er nytt:

 • Cover foto: Muligheten til et stort bilde i toppen. Erstatter dagens spaltebilde til venstre. (NB! det er kommet egne regler for hva dette bildet kan inneholde. Du har ikke lov til å promotere rabatter eller til å like i toppbildet. Les mer her!)
 • Meny til venstre forsvinner og blir erstattet av store knapper i toppen.
 • Det gies nå mulighet for direktemeldinger mellom side og fan
 • Som på personlig timeline kan man nå redigere og legge til hendelser i bedriftens historie.
 • Et stort og oversiktlig admin panel ligger i toppen for deg som administrator

Positivt:

 • Gjenkjennelig i forhold til at det er likt som personlig timeline
 • Nytt stort toppbilde som gir mange muligheter for branding og spenstige løsninger
 • Tab og apps ikoner kan gjøres om til større bilder (se også negativt)
 • Direktemeldinger mellom side og fans er nå mulig

Negativ:

 • Tabber og apps, disse «forsvinner litt» i toppen, det er kun 3 synlige apps og for meg ser det ut til at bilder må ligge der. Da er det kun synlig plass til 2 andre (maks 12)
 • Veggen er nå i form som timeline og i og med at timeline hopper mellom høyre og venstre er det vanskelig å se hva som er først og sist. Samtidig så komprimeres jo timeline etterhvert og det kan være vanskelig å scrolle seg ned igjennom tidligere postete saker. På den annen side kan det kanskje være lettere å se postinger fra selve siden da disse ofte (og bør) inneholde linker og bilder som er lettere å få øye på enn ren tekst.
 • I dag fungerer få tidligere tabs og apps i det nye formatet og man får store rare ikoner eller bilder hentet fra applikasjonen. Dette kan endre med å legge inn eget bilde

Det er sikkert mye bra med nye timeline og som med alt annet på Facebook kommer nok dette også til å være hatet i begynnelsen, inntil vi blir vant til det. Det blir spennende og se hvilke sider og bedrifter som klarer å være kreative med sine Covers og ikke minst skape en spennende timeline.

For Facebook sin egen innføring kan du gå hit.

Hva er dine første tanker? Kommenter gjerne i kommentarfeltet.

Forfatter: Eskedal

Erik Eskedal er byråleder og digital strateg i det digitale kommunikasjonsbyrået Iteo Digital AS. Erik og Iteo er spesialisert på digital kommunikasjon og sosiale medier for B2B-selskaper

23 tanker om “Timeline for Facebook pages er her – fint men med noen utfordringer!

 1. Nyttig gjennomgang mister! Takk for det!

  Jeg tror at vi må få leke litt med uttrykk og prioriteringer en tid framover før dette virkelig har satt seg. På den andre siden fører det nok en gang altfor stort fokus på konsept og design og altfor lite på innhold.

  For min egen del tviler jeg på at bruken av selve sidene vil gå opp med timeline. Men tiden vil heldigvis vise!

  • Enig med deg Jørgen og flere som har kommentert rundt om kring. Dette kan være negativt for de som har veggen som hovedkanal. Det kan lett bli uoversiktlig og rotete og føre til at folk ikke ser sine poster og skriver på nytt for å få svar.

 2. Tror ikke dette vil revolusjonere måten bedrifter og deres tilhengere bruker sider, men ser noen positive sider:

  Direktemeldinger har vært etterlengtet!

  Markedsavdelingen vil elske mulighetene som kommer med det store bildet og glade markedsavdelinger kommer godt med.

  Personlig synes jeg det er postitivt at appene blir mindre tilgjengelige, slik at man må gjøre noen vurderinger for hva man lager app på og kanskje blir tvunget til å legge mer trykk i innholdet man poster på veggen. Ja til mer dialog og mindre kampanjer. 😉

 3. Jørgen, hva er det som gjør at det nødvendigvis vil føre til «altfor stort fokus på konsept og design»? Nå har ikke jeg i nærheten av samme innsikt i drifting av Pages som deg og sikkert alle dere andre her, men om det går an å sammenligne med Timeline på personsider, så er iallfall min erfaring er at det er lettere å få oversikt over mer innhold enn med gamle veggen.

  Med dagens vegg er jo alt etter de første 15–20 oppdateringene (for å være raus) i praktisk talt forsvunnet uansett. Timeline viser jo alle nylige poster, den begynner bare å skjule poster lenger tilbake i tid, og de oppdateringene som da faktisk vises er de som har mest interaksjon (pluss at bilder blir prioritert). Man har også mulighet til å fremheve poster man syns er spesielt viktig.

  Vil det egentlig gjøre situasjonen dårligere? (Altså, det blir sikkert litt coverfoto-onani til å begynne med, men det var vel ikke det du siktet til?)

  Enig i at apps vil forsvinne noe mer, da. Hvor godt funker forresten app/side-menyen i dag? (Det er altså et reelt, ikke et retorisk spørsmål)

  Erik, angående å finne svar på sine spørsmål: Man får notification om man får svar, med lenke rett til rett post?

 4. Tilbaketråkk: Timeline for Facebook pages er her – fint men med noen utfordringer! | Sosial På Norsk | Scoop.it

 5. Första tankar: Jaha, nu ser man att Facebook inte heller tror på den nya tidens människors krav på dialog och delning. Här har vi ett socialt medium som lägger sig fullständigt platt för kravet på gammaldags marknadsmonolog där konsumentens roll är att vara ett fan eller vara tyst. Intressant att kombinera med den glada inställningen om att konsumenterna (vi alla)(nåja, yngre) inte brys oss om integritet och privata liv.
  Det ska bli spännande att följa den utvecklingen.
  He he. 😉

 6. Det står at vi kan kun velge 12 apps å vise på facebook pages. https://Facebook.com/Steigen.tv – Jeg hadde 28, så her må det kuttes – trist i grunn.

 7. Kristian: Jeg var kanskje litt utydelig i utsagnet mitt:) Det er en relativt liten andel tilhengere som faktisk er inne på siden (kjapt eksempel: på en kundes side med 3700 tilhengere er det 66 unike brukere inne på selve siden på den mest besøkte dagen den siste måneden). En vanlig veggmelding som de legger ut, med en kommentar eller to og et par likes, har gjerne en «reach» i overkant av 1200.

  Folk forholder seg til sidene gjennom sin egen newsfeed. Og bedriftenes fokus bør derfor først og fremst være på meldingene og annonsering som når ut til brukerne i deres egen kontekst. Dette har naturligvis begynt å demre for de aller fleste med en profesjonell tilnærming til FB. Men nå blir det coverfoto-onani en periode og et slags kappløp om designkonsepter, i stede for å snakke om hvordan bedriftene faktisk kan bli flinkere til å nå sine målsettinger på FB gjennom veggmeldinger.

  Når det er sagt mener jeg at timeline gir bedriftene mange spennende muligheter. Det rent visuelle er viktig, først og fremst for bedriftene selv, og vi kommer til å jobbe ut mange spennende konsepter i tiden framover. Jeg synes også det at vi kan lage en historisk kontekst til bedriftene er veldig spennende. Et interessant element med det er jo at vi nesten får inntrykk av at FB alltid har vært der.

  @Chris: mulig jeg er litt for langt inne i den kommersielle SoMe-klanen, men jeg synes det du sier er litt oppiktsvekkende. Mener du at timeline gir mindre dialog mellom bedrift og bruker?

  • @Jørgen
   Det här är ju nytt så vi får se hur kreativa vi kan vara – men som jag tolkar förutsättningarna har vi nu en större del av skärmutrymmet som utgörs av bilder och/eller rubriker och en fragmentering av innehållet till ett antal olika containrar. Det ger en del möjligheter för att exponera olika fasetter av företaget/avsändaren men kanske gör det svårare att följa dialoger över tid.

   Jag menar också att ett kärnelement i nyare marknadsföring är att man ska förtjäna sitt varumärke genom att fylla det med värdefullt innehåll, t ex kunskap, service/hjälpsamhet och «thought leadership». (Olika mix för olika marknader, så klart – jag är mest fokuserad på B2B) Allt detta bygger på dialog – inte på megafon.

   Nu ger facebook oss en yta som går från en evig «forumtråd» till något som liknar en standardiserad wordpressmall, ett CMS för något webbplatsliknande.

   All form kan besegras men första titten ger mig intryck av att man försöker dra till sig fler företag genom att ge dem ett verktyg som liknar det de är vana vid. (Och kanske att bli förstaalternativet istället för wordpress.com för småföretag.)

 8. Har nå brukt litt tid på å få orden på timeline-designet. Framsidebildet lever desverre ikke opp til potensialet på grunn av medfølgende regler om bildebruk. Men med tanke på image er det nok et lurt trekk fra facebook. De vil nok gjerne framstå som ryddige. Derfor er det litt synd at man ikke kan velge eget bilde for facebook-applikasjonene (bilder, hendinger, etc) noe som ødelegger muligheten for et skikkelig stilrent design. Synes derfor også det er synd at man ikke kan flytte på hurtigkoblingen for bilder. Er ikke helt sikker på hvorfor det er sånn, men det har kanskje noe med at facebook vil hindre bruk av tredjeparts bilde-applikasjoner? Tidlinjen blir litt vel rotete for sider etter min smak. På personlige profiler går det greitt fordi det oppfordrer til å snoke bak i tid, men det er ikke nødvendigvis det som er mest interessant på en side for et firma. Der kommer tilpassede faner inn. Jeg har brukt en del tid på å lage en helt ny tilpasset fane (det var kanskje på tide, da den forrige fremdeles var i FBML), siden det ikke er noe poeng i å ha en dedikert «landing page» – all trafikk blir per standard dirigert til tidslinja. Effekten av «fangating» reduseres nok også dramatisk på grunn av det, i tillegg til at facebook ikke lengre automatisk oppdaterer siden når noen trykker «liker». Men nå er i alle fall siden vår klar til den offisielle utrullinga, så får vi håpe det blir lenge til neste gang!

 9. Tilbaketråkk: Nytt design på Facebook for Pages | Valen-Utvik.no

 10. Fin gjennomgang! Det eneste jeg savner i dette nye systemet er appen «My blog posts». På forrige versjon av bedriftssidene kunne man knytte bloglovin.com opp til facebook, slik at min fanside for bloggen supermarie.net automatisk poster nye innlegg etterhvert som de kommer ut – på facebooksiden. Denne funksjonen ser ikke ut til å fungere på timeline. På iPhonen har jeg fortsatt den gamle versjonen av bedriftsside, og der dukker innleggene fremdeles opp – men jeg er redd jeg mister denne muligheten, som gir meg betydelig høyere antall besøkende på bloggen min, når tidslinjen lanseres 30.mars. Vet du noe om dette, du…?!

  • Jeg vil tro at de fleste apper vil tilpasse seg det nye designet og få funksjonlitet som matcher Timeline. Det vil nok ta litt tid, men regner med at de fleste utvikliere kaster seg rundt for å ikke forsvinne fra FB.

 11. @Jørgen: Da forstår jeg hva du mener! Men ettersom folk sjelden er inne på en Page, betyr det at verdien av applikasjoner gjerne er liten?

  @Raymond: 28 apps er temmelig mye å forholde seg til, da (uten at jeg dermed mener for at grensen bør gå ved 12 apps, altså). Hvor mye blir de ulike brukt? Er alle nødvendige eller viktige, eller kunne en konsolidering og prioritering kanskje uansett vært nyttig? For eksempel slå sammen webkamera med værmelding, og så videre?

 12. Tilbaketråkk: Et lite instagram-tips | Frk. Plosiv

 13. Hei

  Jeg administrerer en del sider, og selv om jeg liker nye Timeline godt har jeg et par ankepunkter. Særlig ett:

  – Tidligere kunne man velge å vise både innlegg fra siden og fra andre på veggen. Nå må både administratorer og besøkende selv velge hva de vil se rett før selve veggen starter. Nå er alternativene
  – Fremhevede
  – Venners aktivitet
  – Innlegg av siden
  – Innlegg av andre

  Det er riktignok lagt til en boks med «Nylige innlegg av andre». Men det synes jeg ikke er bra nok. Man vil jo ha aktiviteten på siden kronologisk uansett om den kommer fra siden selv eller fra andre.

  Men: Tidslinjen er gull- Særlig for de av oss som har historie som strekker seg over hundre år tilbake i tid (bibliotek). Og tenk hva institusjoner som f.eks Nidarosdomen, slottet etc. kan gjøre med en slik tidslinje!

 14. Tilbaketråkk: Fra annonser til historier, fra kampanjer til alltid på

 15. Tilbaketråkk: Facebook Timeline for bedrifter « ellenmoldskred

 16. Hei! DND forteller om BSU-renten sin på http://www.facebook.com/dnb i cover photo. Er dette lov? Ikke slik jeg leser reglene: *Cover photos cannot include:
  A. Price or purchase information, such as “40% off” or
  “Download it at our website”.

  Og er det viktig?

  • Dette må nesten DNB svare på. Beklager sent svar. Men tror de har endret denne i ganske raskt. Så lenge det ikke er webadresser eller direkte call to action så er det innenfor.

 17. We are a group of volunteers and opening a new scheme in our community.
  Your site provided us with valuable information to work on.
  You have done an impressive job and our entire community will
  be thankful to you.

 18. Wonderful blog! Do you have any helpful hints for aspiring writers?
  I’m hoping to start my own website soon but I’m a little lost on everything.
  Would you advise starting with a free platform like WordPress or go for
  a paid option? There are so many options out there that I’m completely confused .. Any recommendations? Bless you!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s