Eskedal

En blogg om digital kommunikasjon,sosiale medier og markedsføring, hovedsaklig for B2B

Nikon gjør en majortabbe! – reaksjonene er allerede begynt å komme

Legg igjen en kommentar

At det lånes og stjeles bilder på tvers på nett er dessverre en realitet, men når store selskaper gjør generaltabber med stjålet materiale er det ikke bra.
Nikon har nylig lansert sitt siste D800 kamera. Et kamera som skal konkurrere mot Canon i forhold til film, som Canon har vært ledende på i lengre tid.

Men i en av sine reklamer har de gjort en ordentlig tabbe og ikke minst et lovbrudd. Den kjente norske fotografen Terje Sørgjerd, kjent for sine filmer av av fantastisk natur og spesielt nordlyset (se nederst i artikkelen), er sponset av Canon, og nå har Nikon rett og slett rappet noe av materialet hans og brukt det i en reklamefilm for Nikon D800. Reaksjonene har ikke latt vente på seg. På Facebook har han delt dette både på TSO Photography, hans fanside og privat. Til nå er det kommet nesten 200 kommentarer til støtte for Terje og på YouTube blir nå videoen kommentert med dårlig omtale og folk ber om at Terje skal bli kreditert. Det er også flere som hevder at andre deler av filmen er filmet med andre kameraer.
Hvordan skal vi kunne stole på en leverandør som Nikon når vi får vite at i reklamene for sine egne produkter bruker konkurrentens produkter og lar de fremstå som sine egne?

Filmen som ligger på YouTube er tydeligvis filmet fra en annen skjerm, men hevdes å være en reklame som går i Singapore. Det blir spennende hvordan Terjes 276 171 fans klarer å spre dette videre og hvordan Nikon vil reagere, og ikke minst om Canon og Terje vil gjøre noe overfor Nikon.

Se reklamefilmen her, i skrivende stund har denne videoen 14202 visninger:

TSO Photograohy: The Aurora

The Aurora from TSO Photography on Vimeo.

TSO Photography: The Arctic Light

The Arctic Light from TSO Photography on Vimeo.

Forfatter: Eskedal

Erik Eskedal er byråleder og digital strateg i det digitale kommunikasjonsbyrået Iteo Digital AS. Erik og Iteo er spesialisert på digital kommunikasjon og sosiale medier for B2B-selskaper

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s