Eskedal

En blogg om digital kommunikasjon,sosiale medier og markedsføring, hovedsaklig for B2B

Hvordan skape #Hashtag som fungerer

3 kommentarer

Hashtags er en effektiv måte å å få mer blest om det som interesserer deg. En #Hashtag kan man definere som et emne eller nøkkelord brukt på twitter for å lett identifisere emner som gjør det lettere å følge med i disse. De er søkbare og man kan i de fleste twitter klienter klikke direkte på hashtaggen for så å få opp alle meldinger som inneholder dette emnet. Spesielt i forbindelse med konferanser kan det være nyttig å bruke en hashtag, slik at man har en fellesnevner for alle meldinger som blir skrevet om og i forbindelse med denne konferansen. Vi ser også nå at flere og flere TV-programmer bruker nå aktivt hashtags for å skape diskusjoner og lett samle og måle engasjement rundt det enkelte program og episode.

Men hvordan kan man vite at en hashtag er ledig? Hvordan kan man best mulig måle bruk og hvor populær denne er.

Her er noen smarte verktøy for å få mest mulig ut av din #hashtag:

Hashtags.org er en tjenesten som gir deg muligheten til å sjekke hvor populær din #hashtag er. Du får en grafik fremstilling av hvordan hashtaggen blir omtalt gjennom dagen og uker, slik at du kan se når den har vært mest populær. Den viser også de siste meldingene som inkluderer hashtaggen. Hashtags.org gir deg også relaterte hashtagger, og på den måten kan du finne synnonyme hastags som du kan bruke dersom du ser at de fungerer bedre.

Tagdef Lar deg definere en beskrivelse for en hashtag (NB! Det finnes flere løsninger for dette) Dette vil ikke si at denne blir endelig, men på den måten kan du forhåpentligvis holde noen andre unna denne hashtaggen. Tagdef gir deg også en oversikt over de mest populære hashtaggene og relaterte hashtagger.

Twitterfall lar deg overvåke flere hashtagger på en gang. Skriv inn dine nøkkelord, og du vil se at meldingene faller nedover skjermen. Du kan justere hastigheten, trykke på pause og velge om du det skal vises re-tweets (sitere og gjennposte en annens twittermelding). Du kan også sette geografiske begrensninger samt definere ord du ønsker ikke skal med. Twitterfall gir deg også muligheten til å fargekode de ulike hastaggene slik at man ser forskjell på de ulike meldingene.

Tips: Ønsker du å gjøre det synlig for resten av selskapet hva som blir sagt om din bedrift og deres områder? Sett opp en skjerm på et godt synlig sted (kantinen eller rett utenfor ledelsens kontorer) med Twitterfall og lad det være synlig hvor ofte din bedrift og deres nøkkelord blir nevnt på twitter.

Trendsmap gir deg gjennom et kart en oversikt over hvilke hastagger som er populære forskjellige steder i verden. Du kan zoome inn på kartet for å se hva som trender hvor. Klikker du på hashtaggen vil du få opp alle meldinger med denne hastaggen i realtid. Trendsmap gir deg også grafer som viser trendene.

Hubspot har også skrevet en god artikkel som forklarer enkelt hva, hvordan og hvorfor man skal bruke hashtagger.

Her er noen andre hastag tjenester du også kan sjekke ut?

Twubs

What the Trend

Har du andre smarte tips til bruk av hashtags? Del de gjerne i kommentarfeltet.

Erik

 

Oppdatering: Grunnet skrivefeil har jeg tydeligvis forvirret med å ikke skille mellom hastags.org og hashtag.org. Hashtag.org er ikke testet og har blitt omtalt med en feil. Hashtag.org er en side som kan se ut til å være en ren kopi av Tagdef. Skrivefeil er rettet opp i.

Forfatter: Eskedal

Erik Eskedal er en erfaren leder innen digitalisering og markedskommunikasjon med bred erfaring innen de fleste fagområder og spesielt B2B.

3 tanker om “Hvordan skape #Hashtag som fungerer

  1. Tilbaketråkk: Bli med på #biztagdugnad! | Sosialkontoret

  2. Takk for en nyttig blogg! Her var det en del nyttige verktøy! 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s