Eskedal

En blogg om digital kommunikasjon,sosiale medier og markedsføring, hovedsaklig for B2B

Hvordan stoppe e-post varsling fra Facebook

2 kommentarer

Stop Sign

CC by donkeyhotey on Flickr

Jeg får mange søk inn på denne bloggen rundt det å skru av e-postvarslingen fra Facebook som kan være irriterende. Grunnen til at mange finner bloggen er at jeg har skrevet et innlegg om hvordan man kan bli varslet hver gang noen skriver på veggen til Pagen din og hvordan du skal skru av varsler fra sider, men mange plages med mail hver gang de nevnes, tagges eller lignende. Dette varsles det uansett om når du er på Facebook eller på mobilen din.

Her kan du lære hvordan du skrur av varsling på e-post for din private profil:

Utfordringen: Facebook liker å holde deg på Facebook. En måte å gjøre det på er å sende deg en e-post hver gang det skjer noe, slik at du er nødt til å gå inn og se hva som skjer. Disse e-postene kan være nyttige, men ikke dersom du allerede er inne på Facebook og ser varslingene opp til venstre eller som pop-ups nede til venstre uansett. Men det kan lett bli for mye. Heldigvis er det ganske lett å fikse.

Løsningen: Start med å gå til Facebook notification settings page. Denne kan kanskje virke overveldende. Du får først opp alle de siste oppdateringene dine. Under denne finner du «All notifications», her finner du alle kategoriene for varsling. Ved å velge edit for hver kategori kan du selv bestemme hvilke ting du ønsker å bli varslet for og hvordan. Enten e-post eller SMS. Mitt tips er å fjerne alle avkrysninger. Gå så tilbake og sett kun avhukning der du ønsker å bli varslet. Husk at du alltid kan gå tilbake å endre dersom du gjør noen feil eller savner noe.

En annen mulighet er å lage en rapport som sender deg alle varsler samlet. Les mer om dette tipset her. Et annet tips er  The Friend Mail, som også kan gi deg en daglig oppdatering, men den kan også gi deg varsler pr e-post på bursdager etc.

Har du sjekket Privacy settings? Denne kan være smart å sjekke innimellom. Her finner du noen gode tips til Privacy settings.

Forfatter: Eskedal

Erik Eskedal er byråleder og digital strateg i det digitale kommunikasjonsbyrået Iteo Digital AS. Erik og Iteo er spesialisert på digital kommunikasjon og sosiale medier for B2B-selskaper

2 tanker om “Hvordan stoppe e-post varsling fra Facebook

  1. I’m truly enjoying the design and layout of your website. It’s a
    very easy on the eyes which makes it much more pleasant for me to come here and visit more
    often. Did you hire out a designer to create your theme?
    Fantastic work!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s