Eskedal

En blogg om digital kommunikasjon,sosiale medier og markedsføring, hovedsaklig for B2B

SumAll – korreler måltallene dine i sosiale medier og på nett

1 kommentar

Måltall er ikke ROI (Return on Investment), men kan gi deg gode indikasjoner på hvordan du faktisk gjør det i sosiale medier. Sosiale medier alene fikser ikke alt, og ofte er en kombinasjon av aktiviteter i online og offline nødvendig. Men hvordan kan man få en oversikt over hva som skjer de ulike stedene når man gjør ulike aktiviteter?

Skal du klare å måle, må du måle over tid og sette sammen dataene. Jeg har lenge sagt at jeg savner ETT verktøy som kan sette sammen dataene og måltallene mine for meg. Nå har det endelig kommet et verktøy som tar et stort skritt i riktig retning. Brukt riktig (om du bruker platformene den støtter) kan du også se kroner og øre. Dette er helt genialt. Selv om dette er et system med en del mangler i dag, har det stort potensiale.

SumAll gir deg muligheten til å sette sammen data fra flere kilder, på en og samme tidslinje. På denne måten kan du se hva som skjer samtidig i de ulike kanalene. For å måle salg, må du bruke PayPal, eBay, shopify eller Big Commerce. Jeg har desverre ikke hatt mulighet til å sjekke disse kanalen, men har hat muligheten å se på utviklingen av Fans, Followers, engasjement og besøk til websiden over en lengre periode.

SumAll gir deg rask oversikt over de tallene som virkelig betyr noe i forhold til andre

Tjenesten gir deg mulighet til å hente inn data fra så mange kilder du vil, men kan kun sette sammen data fra 5 samtidig. Tjenesten er jo gratis, så dette er ikke ille. De har varslet at det vil komme Premium utgaver, hvor man sikkert kan sette sammen data fra flere kilder. Når det gjelder kilder så kan du foruten e-handelstjenestene nevnt over, også legge inn data fra:

 • Facebook
  Her vises følgende data: Fans, Engagement Activity, Advocay activity
 • Twitter
  Her vises følgende data: Followers, Publishing activity, Advocacy activity
 • Google Analytics
  Her vises følgende data: Visits, Bounces, Avg time on site, Page views, Unique page views, Visitors, New Visitors, Returning visitors,

I tillegg så lar de deg foreslå andre tjenester, men det er jo uvisst om de vil høre på nettop deg.

For hver entitet du velger får du en fin oversikt over nøkkeltallene.

Det er nettopp dette som er spennende. Det å se på scenarioer og korrelasjoner som: Når vi gjorde det, så skjedde det, og det. På samme måte som i Google Analytics, så kan man legge inn milepæler og legge inn f.eks offline aktiviteter.

Jeg tror SumAll er et riktig steg i riktig retning for alle oss som er opptatt av måling, konsekvens og korrelasjoner. Vi som er opptatt av å se sammenhenger rundt det vi gjør også utenfor de sosiale mediene alene. I fremtiden kan man ikke kun tenke kampanjer i sosiale medier. Det er langsiktig jobbing som vil skape resultatene og de som klarer å lære og se hva som fungerer er de som kommer til å gjøre det best.

Har du prøvd SumAll? Hva er dine tanker? Eller har du testet liknende tjenester?
Kommenter og tips gjerne i kommentarfeltet.

Forfatter: Eskedal

Erik Eskedal er byråleder og digital strateg i det digitale kommunikasjonsbyrået Iteo Digital AS. Erik og Iteo er spesialisert på digital kommunikasjon og sosiale medier for B2B-selskaper

En tanke om “SumAll – korreler måltallene dine i sosiale medier og på nett

 1. Korey from SumAll here – thanks for the post! We definitely take all platform requests to heart and rank order them by popularity and demand – so if there’s a platform that you’re interested in seeing on SumAll, definitely put it down!

  Cheers,
  Korey

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s