Eskedal

En blogg om digital kommunikasjon,sosiale medier og markedsføring, hovedsaklig for B2B

Hvordan engasjere 110 ansatte i et intern sosialt medie!

Legg igjen en kommentar

Som jeg skrev i et tidligere blogginlegg har jeg laget et internt sosialt medie i der jeg jobber. Jeg spurte da:

«Norges første interne sosiale medie i fullt bruk?

Kan man engasjere over 100 mennesker internt i en bedrift ved hjelp av video, blogg og forum? Svaret er definitivt JA!»

Min niese engasjert med sin Tigergutt

Et barns engasjement

Så langt har jeg ikke funnet noen interne sosiale medier av denne karakter her i Norge. Jeg tenkte jeg nå skulle, som lovet, komme med en liten oppdatering på hvordan dette har gått siden lansering og siste bloggpost.

Siden Affectivity som den heter har blitt en enorm suksess internt og vi har hatt noen fantastiske tall siden lanseringen.

30 dager etter lansering var status følgende:

10.837 sidevisninger

7,17 sidevisninger pr besøk i snitt

7 minutter og 13 sekunder gjennomsnitlig besøkstid.

Alt dette på 30 dager blandt 110 ansatte. Noen etterslepere er ennå ikke inne så vi har 100 medlemmer.

Dette viser at interessen er veldig stor rundt siden. Daglig er litt i overkant av halvparten av medlemmene innom siden. Engasjementet rundt diskusjoner, blogger og visning av videoer er stort. Det er startet 25 ulike diskusjonstråder utenfor blogginleggene med 131 svar. Alle diskusjoner er jo ikke diskusjoner, men små oppdateringer så vi er veldig fornøyd med det engasjementet som er i forumet. Det blogges nesten daglig, her kommer teamene med ulike oppdateringer om hva som har skjedd i de ulike prosessene. Dette skaper også engasjement i form av oppmuntrende ord og gratulasjoner når milepæler nås etc.

Når det gjelder video er det lastet opp 21 videoer noe som er en video pr arbeidsdag. Dette gjør at siden lever og det er spennende å komme inn på siden.

Så hva har vi gjort for å engasjere?

Det vi har gjort er skape en side med et utvalg av medlemmer som har et ansvar å oppdatere så ofte som de kan i form av oppdateringer rund sitt team og deres oppgave. Alle har muligheten til å kommentere prosesser som de deler i blogger, forum eller videoer. Selv om teamene selv av og til sliter med å ha noe å rapportere, (noe vi forventer kommer til å øke fremover) så er de såpass flinke at sidene lever og det er interessant å gå inn på siden for å se om det har skjedd noe nytt. Motivasjonen ligger i det å bidra. Ros til alle som bidrar på felles møter og premie til den som bidrar mest er med på å skape engasjement blandt de ansatte. Som de fleste andre steder er det 20% som står for 80% av bidragene, men vi ser dette sakte med sikkert vokser.

Jeg er rimelig sikker på at så snart man begynner å se resultater av teamenes arbeid så vil nok engasjementet bli enda større.

Har du noen erfaringer med å engasjere de ansatte i noe lignende?
Jeg tar gjerne i mot tips til hvordan vekke den siste 80% også.

Forfatter: Eskedal

Erik Eskedal er en erfaren leder innen digitalisering og markedskommunikasjon med bred erfaring innen de fleste fagområder og spesielt B2B.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s