Eskedal

En blogg om digital kommunikasjon,sosiale medier og markedsføring, hovedsaklig for B2B

Den sosiale media verden 2011

2 kommentarer

Vi nærmer oss slutten på 2011 og det er nå det florerer med spådommer for 2012. (ja jeg jobber selv med mine egne for B2B) Men hvordan står det egentlig til med bruken av sosiale medier?

Mens eksperter og konsulenter diskuterer om viktigheten av seg selv og bransjen er det kanskje greit å ta et steg tilbake og se hvordan sosiale medier egentlig brukes i 2011.

Så får vi fortsette diskusjonen om hva som er sannheten, om vi trenger eksperter eller ikke. God kommunikasjon er når gode mennesker snakker sammen, uansett om du kommer fra tech, SoMe eller kommunikasjonsverden.

Forfatter: Eskedal

Erik Eskedal er en erfaren leder innen digitalisering og markedskommunikasjon med bred erfaring innen de fleste fagområder og spesielt B2B.

2 tanker om “Den sosiale media verden 2011

  1. Helt riktig. Det viktigste er at vi snakker sammen, med vilje til å forstå og lære av hverandre. Så vil noen bruke de samme kanaler til «hygge og tidrøytte» som andre vil bruke til nyttige tema. Når dette skjer «hulter til bulter» kan det oppstå spenning, slik reaksjonen på Twitterfilmen tydeligvis har gjort. Jeg var også innom dette i mitt blogginnlegg «Frå Olav Kjørven til kaffsikåler» uten at kaffiskålerne har ment noe om det. Ikke mener jeg så mye sterkt om det selv heller, bare registrerer det som skjer og velger min egen måte å agere på utfra hva jeg vil ha ut av SoMe. Og da er jeg enig med deg: Den gode samtalen, uteksling av synspunkt, fakta står i sentrum for meg.
    For interesserte, mitt blogginnlegg finnes her: http://marittotland.blogspot.com/2011/11/fra-olav-kjrven-til-kaffiskaler.html

  2. Hei Erik, da har jeg fanget opp bloggen din:)

    Ikke lett å spå fremtiden, men som du er inne på er det de samnme grunnleggende prinsippene som gjelder for sosiale medier som før ovrige kanaler/kommunkasjon. Relevant og godt innhold/informasjon som treffer målgruppen på rett sted til rett tid. Dog er det ulike rammevilkår for ulike mediekanaler som fordrer noe ulikt innhold/vinkling. Ref diskusjonen om det trengs egne sosiale medier rådgivere eller ei er jeg ikke overbevist om det behovet. Fra mitt ståsted bør spm om man skal bruke sosiale meder, og event hvordan, ses på i et overordnet kommunikasjonsplanperspektiv og sosiale medier bør således være en del av kompetansen til enhver konsulent.

    Mtp hva 2012 vil bringe tror jeg vi vil se en fortsatt vekst i bruk av sosiale medier, både B2C og B2B. Det siste året har vært læreikt for meg mtp sosiale medier og jeg vet i allefall at hos oss (NetCom) vil det skje mye spennende innen dette også i 2012.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s