Eskedal

En blogg om digital kommunikasjon,sosiale medier og markedsføring, hovedsaklig for B2B

Viktigheten av sosiale medier for B2B selskaper

1 kommentar

Sosiale medier har for mange bedrifter blitt et viktig verktøy og innholdsmarkedsføring er en stadig mer populær trend for selskaper over hele verden. De fleste bruker sosialt innhold for å generere trafikk til websiden og skaffe nye  kunder.

Men hva betyr sosiale medier markedsføring for B2B selskaper? Hvilken taktikk fungerer best?

Selskapet Momentum har gjort noen undersøkelser, og samlet alle de mest interessante data i en infographic rundt betydningen av sosiale medier og innholdsmarkedsføring for B2B selskaper. Og gir noen gode tips til gode fremgangsmåter. (klikk på bildet under for å se det i full størrelse)

Viktigheten av Social Media Marketing for B2B

Det første spørsmålet de spurte var:  «hvorfor er sosiale medier viktig for B2B selskaper?

Fordi vi snakker nå om at markedsføringen har endret seg og sosiale medier har skapt flere nyanser, flere virkemidler og et mer uklart landskap, er det vanskeligere å utviklie strategier, se klare avkastninger på invisteringene og å overbevise ledelsen at sosiale medier er noe mer enn bare tullprat.  I virkeligheten er viktigheten av markedsføring via sosiale medier stor for B2B selskaper. Da i form av søkemotoroptimalisering, det å engasjere kunder, øke salget og øke nettrafikken.  Her er hva vi kan lære av Momentum sin undersøkelsehar:

Hvorfor er sosiale medier viktig?

  • 64% av B2B selskaper rangerte sosiale medier som den nest viktigste faktoren i søk, kun bak sterkt innhold (82%).
  • 77% av B2B kjøpere sier de har større sannsynlighet for å kjøpe fra et selskap hvor ledelsen bruker sosiale medier.
  • 75% av B2B kjøpere bruke sosiale medier til å engasjere seg med sine leverandører, og 75% forventer å bruke sosiale medier i fremtidige kjøpsprosesser.

Hva er de største målene med sosiale medie markedsføring?

  • Engasjere kunder og prospekter (82%)
  • Drive salg (55%)
  • Utdanne markedet (44%)
  • Thought leadership / Ta lederposisjon (43%)
  • Øke trafikk til nettsiden (43%)
  • SEO (19%)

Momentum deler også sine viktigste tips til hvordan man kan lykkes med sosiale medie markedsføring:

1. Engasjerende Innhold er konge . Den beste måten å drive trafikk til nettstedet ditt, generere potensielle kunder og forbedre SEO er å produsere engasjerende innhold og dele innhold ofte. Dersom du gir din målgruppe en kilde med masse nyttig informasjon,  er det mer sannsynlig at de vil beholde på den og fortsette å bruke den som en referanse i fremtiden.

2. Markedsfør ditt innhold over alle sosiale mediekanaler . Det tar tid og krefter å lage innhold, og du vil at de riktige personeneskal få se det. Å promotere innhold på forskjellige måter for å nå et målrettet publikum er avgjørende.

3. Ikke selg. Informer. Hvis det gjøres riktig, så handler B2B innholdsmarkedsføring om å gi informasjon som hjelper målgruppen. Målet er å fremstå som en pålitelig kilde til informasjon og være en ekspert med stor bransjeinnsikt. Om du bare prøver å selge vil mest sannsynlig målgruppen styre unna deg og ditt innhold.

Forfatter: Eskedal

Erik Eskedal er en erfaren leder innen digitalisering og markedskommunikasjon med bred erfaring innen de fleste fagområder og spesielt B2B.

En tanke om “Viktigheten av sosiale medier for B2B selskaper

  1. Tilbaketråkk: alexandersos6501

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s