Eskedal

En blogg om digital kommunikasjon,sosiale medier og markedsføring, hovedsaklig for B2B

En kjærlighetserklæring til sosiale medienerdene!

14 kommentarer

En digital kjærlighetseklæring til sosiale medienerdeneAt sosiale medier handler om å LYTTE, LÆRE og DELE var det første jeg bet meg merke i da jeg for første gang hørte Henriette Hedløv. Lite visste jeg da at disse ordene og det temaet hun skulle snakke om, SOSIALE MEDIER, skulle komme til å bety så mye for meg proffesjonelt og privat.
Denne posten er en hyllest til mine sosiale medienerder i her i Norge. Jeg ble inspirert etter å ha lest Fritjof Andersson sin hyllest til sine svenske kolleger på Socialbusiness.se. Jeg har helt sikkert glemt noen, og noen får kanskje mer supperlativer enn andre, men det som kjennetegner alle er raushet, tilstedeværelse, villighet til å dele og til å lytte.

Sosiale medier handler om interaksjoner

«Sosiale medier er så asosialt» sa mange av mine venner, selv han som ringte meg og sa – «Erik, dette er noe for deg, dette må du prøve, – det heter Facebook»! Han sliter fortsatt med å se det sosiale i det, synes det blir for mye, men som endelig har begynt å innse at gode sosiale kontakter kan knyttes gjennom sosiale medier og også skape både vennskap og nære forhold i det virkelige liv.

En ny verden

Det hele startet mens jeg jobbet som markeds og CRM-ansvarlig i Affecto. Jeg var brennende opptatt av CRM og kundedialog. Jeg var tidlig på LinkedIn, hadde vært innom Hi5 og var blitt lokket til Facebook selv om jeg var skeptisk. Av nysgjerrighet hadde jeg også registrert meg på Twitter.

Jeg ble invitert av nettverksmannen Edgar Valdmanis til Dataforeningens CRMdag. På scenen sto Henriette Hedløv, og hun åpnet mine øyne for en ny verden, for et nettverk som har betydd mer eller mindre alt for meg de siste årene. Fra å sitte alene med kommunikasjons og markeds-utfordringer fikk jeg nå et nettverk av bransjekollegaer, venner, ja kjæreste, nye jobber og kunder gjennom disse sosiale kanalene og alle de nerdene jeg har truffet på veien.

Dette er min takk til dere, for at dere har hjulpet meg, inspirert, kverulert, korrigert og tatt meg i mot med åpne armer. Jeg som ikke var noen kommunikatør eller PR-menneske. Jeg som kun var en markedsdott fra Bergen som jobbet alene i en treg B2B verden. Takk for at dere har blitt mine venner, inspirasjonskilder, og kollegaer (både bransjemessig og i samme bedrift).

Alene, men ikke ensom

Da jeg satt der i B2B verden og jobbet med markedsføring innen Business Intelligence var det en som inspirerte meg tidlig med å dele kunnskap, nemlig yojibee. Jeg visste ikke at hun som sto bak nicket, Anne Karine Petterøe, var norsk før 2 år senere, da jeg fikk møte henne gjennom andre i denne herlige nerdegjengen.

Også gjennom Dataforeningen ble jeg invitert til Facebookdagen, et seminar hvor jeg for første gang møtte Henriette Høyer og Petter Høie. Begge dyktige og inspirerende. Henriette imponerte stort med sitt foredrag om reisen hun tok NSB ut på i sosiale medier med, at hun åpnet kommunikasjonen mellom NSB og kundene og ikke minst hennes utrolige smil, kunnskap og villighet til å dele erfaringer.

Nye nettverk

Etterhvert ble jeg gjennom ulike møter og samlinger kjent med Isobargjengen. Fredrik, Marius og Vidar, tre glade gutter som imponerte med kunnskap, delingsevne og gode historier. Vidar skal ha en stor takk for å ustanselig pushe drømmen sin til meg; et spesialisert B2B digitalt kommunikasjonsbyrå, som har resultert i IteoIngeborg Volan ble jeg kjent med etter at hun oppdaget mitt arbeid med interne sosiale medier og har gitt meg mye god inspirasjon i etterkant.

Gode historier fikk jeg også av Astrid og Glenn Valen-Utvik som med sin sjarmerende evne til å dele alt som ble sagt fra alle konferanser og ikke minst stå hardt på at det gikk an å «gosth write» i sosiale medier, lærte jeg mye om deling og raushet.

Jeg skjønte etterhvert at sosiale medier kunne bruker til mer enn å lære. At man også kunne prøve å påvirke. Da jeg møtte Beate Sørum, startet kampen om å få Movember til Norge. Rause Beate tok kampen og lykkes. Hennes drive, smil og gode latter er alltid fantastisk.

Senere ble jeg kjent med Thomas Moen, med det største smilet og de åpneste armer, som, sammen med Thomas Skavhellen, skapte Social Summer, – en arena der jeg fikk møte enda flere i denne fantastiske nerdegjengen. Etterhvert ble jeg også kjent med Thomas sin Sofapratkompanjong Arnt Eriksen og har fått bli en del av hans Rethink-nettverk hvor han drar inn ny inspirasjon fra det store utland.

Inspirasjon og annerkjennelse

Halogens Kjøkkenfesten ble en viktig inspirasjonskilde og  Jørgen Helland har blitt en viktig diskusjonspartner. Senere ble jeg kjent med Helena Makothlova og traff igjen Eivind Savio (vi var i forsvaret sammen), som jeg også har hatt morsomme diskusjoner med. Å se at man selv internt i Halogen kunne være uenig var inspirerende. Gøy var det også å komme med et motinnlegg til Kjøkkenfesten som resulterte i en egen pris. Jeg fikk stå på scenen sammen med Christian Kamhaug, som jeg hadde pratet masse med online og dermed møtte som om vi var gamle kjente. Å få bli enda bedre kjent med han i etterkant har vært utrolig givende.

Invitert, men ikke utdatert

Plutselig skulle jeg bli invitert inn i en ny sirkel. En retrotweetup gruppe. Var jeg blitt gammel i gamet? Eller var jeg tatt inn blandt de ypperste? Der fikk jeg møte dyktige og fantastiske mennesker som Eirik Urke, Øyvind Solstad to lune fine og kunnskapsrike karer, Kristin Oudemayer som slettes ikke er vrang, og Celiné Thomessen som har vist seg å være en ekte engel.

Etterhvert kom det flere inn fra siden som ikke kom fra kommunikasjonsbransjen. Hans-Petter Nygård-Hansen tok oss alle med storm med sin evne til å produsere, teste og dele, som de fleste av oss ble, og er, misunnelige på. Jeg har fått æren av å bli kjent med en kreativ «Grand Old man», som de fleste jeg kjenner ser opp til, Nils Petter Nordskar. Jeg har fått bli kjent med Fredrik Østbye som har fått meg til å løpe, til å le og lært meg at alt er mulig, med Ingvild Moen som forteller oss alt på en annen måte som vi liker så godt. Vi ser nye unge som truer oss gjennom Even Sandvold Roland som får deg til å dette av stolen under foredrag og skjønne at man kan være gammel selv om man er ung.

Jeg har kranglet, jeg er blitt korrigert, jeg har lært og jeg har lært bort. Takk til Cecilie Staude for mange gode diskusjoner og for at du lar meg dele min kunnskap til dine elever.

En kjærlighetserklæring

Det er så mange mer som må nevnes men historien blir for lang og det er mange av dere mine nerder, som fortjener en stor takk. Sindre HolmeLeonard Kongshavn, Ole Emil JohnsenNina Hareide-LarsenChristian BrosstadTheodor M. TollefsenAleksander RustadJorunn FlydalSesilie HallandNadia Tokerud.

Sosiale medier har gitt meg jobb og kjæreste, og min største hobby er nå livet mitt. Men viktigst av alt, så har jeg de siste årene fått mange nye nære venner, gode kollegaer og bransjekollegaer som jeg setter stor pris på. Dere fortjener alle en klem. Dette er min kjærlighetsærkling til dere. TAKK!

Men jeg kan jo ikke la være å nevne at min interesse for disse sosial mediene har gitt meg det viktigste av alt jeg har: En mednerd, en felles bransjekollega, en som inspirerer meg og som jeg lærer av hver dag. Hun som har forståelse for at det første jeg gjør når jeg kommer et sted er å sjekke inn, og som forsøker å sjekke inn før meg. Hun som forstår at jeg uttaler meg forskjellig og deler ting annerledes i de ulike kanalene. Hun, som jeg, som kan stoppe hvor som helst fordi hun ser et Instagrammotiv, eller som kan sitte sammen med meg foran TV’en i timesvis med både iPad og iPhone i fanget og multitaske. Hun som jeg tidvis chatter med i en eller annen sosial kanal, selv om hun sitter rett ved siden av meg. Hun som har tatt meg med storm, ikke bare gjennom de sosiale kanalene, men også IRL. Henriette Høyer.

Til de jeg har glemt: Beklager! Jeg håper du vet at dersom jeg følger deg og gir deg en klem når jeg ser deg, så er du også en av disse.

Forfatter: Eskedal

Erik Eskedal er en erfaren leder innen digitalisering og markedskommunikasjon med bred erfaring innen de fleste fagområder og spesielt B2B.

14 tanker om “En kjærlighetserklæring til sosiale medienerdene!

 1. Vi ❤ deg også Erik!

 2. Du veit dagen blir bra når den starter med en kjærlighetserklæring 😀 Takk for flotte ord, og right back at you! Det er fint vi har folk som er flinke på b2b også i «gjengen» vår, og jeg er takknemlig for at vi er flere som kjemper for å bevare ROI som det _regnestykket_ det faktisk er, og ikke bare et buzzord som skal si at noe på ullent vis virker 😉 Ellers enig med Eirik og Christian: ❤

 3. Jøye meg. Dette var både hyggelig og velskrevet!!! Takk til deg også Erik for at du holder delingsfanen høyt hevet!!!

 4. Takk for at du/dere er så sosial på sosiale medier, slik at vi i vest hele tiden vet hvordan dere har det og hva dere gjør på. Det letter savnet! Glad i dere!

 5. Ååååå ❤
  Made my day!

  Når jeg ser på hva sosiale medier, og da kanskje spesielt twitter og facebook, har gitt meg de siste 6+ årene, er det egentlig ganske utrolig. Nye venner over hele verden, utrolig mange spennende reiser, spennende nye jobber. Og en liten jente på snart to år som kan fortelle historien om hvordan foreldrene hennes møttes via twitter når hun blir eldre.
  Livet mitt hadde definitivt ikke vært det samme uten sosiale medier 🙂

  …og nå fikk jeg jo lyst til å prøve disse twitter greiene igjen også selvfølgelig, hehe.

 6. Jeg er forresten veldig glad for sånne som deg å dra B2B-inspirasjon fra!

 7. Var selv skeptisk til FB. Men må si at G+ gir meg mye mer enn FB.
  Man må nødvendigvis være på FB, det er jo slik at nå er det events for bursdager og andre hendelser.
  Men G+ sirkler og grupper er så fantastisk mye bedre for «nerdestoff».

  Det lever en nerd i oss alle, om det er IT, Foto, Design eller mat.

 8. Hva produserer dere egentlig, av verdi altså?

  • Det finnes det mange eksempler på. Mange av disse menneskene jobber i byrå, men mange sitter også i selskaper som har innsett at dialog med kundene i digitale kanaler er helt nødvendig.

   Ring meg på 936 74 374 så kan jeg fortelle deg mer om verdi som kan produseres i de digitale kanalene.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s