Eskedal

En blogg om digital kommunikasjon,sosiale medier og markedsføring, hovedsaklig for B2B

Sosiale medie «menigheten» har en lang vei å gå!

2 kommentarer

MCCALL STYLE & BEAUTY

Foto: Flickr CC by Nikolas Muray

4 desember 2012 har DN.no artikkelen «Så lett blir du likt av sjefen» og referer til en svensk undersøkelse blant ledere om utvalgte positve og negative egenskaper.

Jeg er en som:
1. Har gjort rask karriere (grunnet sosiale medier)
2. Har grunnet min faglige status, fått mange følgere på twitter.
3. Gjennom et stort faglig og business nettverk på Facebook (og LinkedIn) har mange venner på Facebook.
4. Svarer raskere på sosiale medier enn på e-post.

Så er jeg tydeligvis dårlig likt av sjefen i følge undersøkelsen.

Men siden jeg:
1. Ikke skriver timer for min overtid, men heller jobber hele døgnet mitt med mitt fagområder (av egen interesse)
2. Fortsetter å videreutdanne meg (via sosiale medier)
3. Får gjort mye i løpet av en dag (fordi sosiale medier effektiviserer meg)
4. Svarer alltid på telefonen (hele døgnet, via e-post, Twitter, Facebook og ja, telefon)
5. Lager stilige presentasjoner (som ja, bryter bedriftens guidelines, men prøver å holde meg mest mulig innafor)
6. Har flere baller i luften (flere enn de fleste, og viktigst, lander det som trengs)

Så er jeg glad jeg skal bli min egen sjef over nyttår, og har en sjef i dag som har forstått tiden vi lever i og setter alle disse 10 punktene veldig høyt.  Du kan lese mer om min vei til der jeg er i dag (frem til min nåværende posisjon i Visma) her.

Men det sier meg at vi som lever i sosial medier menigheten har en STOR jobb å vise norske ledere hva det vil si å leve såkalt «sosialt» At sosiale medier er med på å effektivisere måten man jobber på. At dette er en ting de må forstå . At sosial medier ikke handler om antall følgere på Twitter, venner eller fans på Facebook, men om nettverk, effektivisering av dialog. Og at dette er noe som skjer i verden utenfor organisasjonen og at de må se utenfor sine egne fire vegger og heller se på hvordan de sosial plattformene endrer samfunnet og hvordan vi mennesker kommuniserer. At dette ikke handler om teknologi, men om kultur og verktøy for effektivisering i en verden som endrer seg. Det handler om å ender prosesser, adferd og effektivisering ut i fra den verden vi lever i.

Forfatter: Eskedal

Erik Eskedal er en erfaren leder innen digitalisering og markedskommunikasjon med bred erfaring innen de fleste fagområder og spesielt B2B.

2 tanker om “Sosiale medie «menigheten» har en lang vei å gå!

  1. Bra innlegg Erik, igjen!

    Kort innspill fra meg, kanskje mer konsens men dog, det handler om å utvide våre kontaktflater. Både i omfang (mot mennesker/bedrifter) og for å serve bedre dagens venner/kunder.

    Blir spennende å følge deg videre!!

  2. For meg virker det som om tankegangen i «menigheten» ligger et stykke foran det folk flest får presentert i mediene. Men sånn må det være. Derfor kan det godt hende at sjefen er mer opptatt av likere og slikt, som «meningheten» var opptatt av for en tid tilbake.

    Man må vel bare innse at det kan være litt ensomt når man løper først.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s